lördag 7 juli 2012

Sådan mor, sådan son.

Det var en rätt sur Knapp som lämnade sin mormors lunchbord idag. De sista två tuggorna jag trugat i honom hade han i smyg spottat ut på gräsmattan så när han äntligen fick gå från bordet ropade han (med en ironi som inte ens är möjlig hos en person som inte ens fyllt tre) "TACK FÖR MATEN!" varpå han med armarna demonstrativt svängande klev över gräsmattan, svängde av runt rosenbusken och på väg mot boden så klart och tydligt att det tog ett ögonblick att sjunka in hos mig muttrade "Helvete..."

Den första instinktiva reaktionen att prata allvar om vårdat språk avbröts abrupt av den svidande självinsikten om vem han fått det ifrån. Mm, Sofia. Vem är det som i affekt muttrar "helvete" bakom träd och buske? Eh...

4 kommentarer:

Johanna sa...

Men åh, gullig historia ändå. Tänk vad de tar in från sin omgivning alltså!

Fröken Blund sa...

hörru din fining...
kolla här.
Novelltävling
Skriv en novell på temat LEVA SIN DRÖM!
Förstapristagaren vinner skrivarkurs och boende i Las Palmas, samt ett resebidrag på 1500 kr. (värde 10000 kr) De 20 bästa bidragen vinner en plats i antologin "Leva sin Dröm" som kommer ut i december och författarna får möjlighet att köpa 10 böcker var till tryckpris + frakt (= julklapparna räddade)!
Temat för novelltävlingen är alltså att leva sin dröm. Novellerna kan vara självbiografiska eller helt påhittade. Lev ut dina fantasier eller låt en karaktär leva ut. Huvudsaken är att det är berättelser som spritter av livsglädje och inspiration. Max 10000 ord.

Tävlingsinstruktioner:
1. Berätta för omvärlden om tävlingen! Blogga, facebooka, twittra, youtuba - eller något annat som syns - den här länken. (det blir ett FINT bonuspris för alla som har kreativa sätt att sprida tävlingen - även om du inte skickar in någon novell.

Låt mig veta vad du gjort för att sprida informationen -senast 1 augusti. (bidrag som inte delat informationen hamnar tyvärr utom tävlan) Använd gärna hashtag #levasindröm i sociala medier
2. Skicka ditt bidrag till novelltävlingen senast 15 augusti till novell@annljungberg.se - i PDF, rtf eller Word-format

(De som redan anmält sig till kursen i Las Palmas är naturligtvis välkomna att delta i tävlingen och har möjlighet att vinna tillbaka kursavgift mm)

Jag tycker att du ska görat!
kram

Fröken Gredelin sa...

Hahaha, jag skrattade gott åt detta inlägg, men sen fastnade skrattet lite i halsen när jag insåg att jag har en tvååring som säkerligen kommer att visa mig att han också uppfattar saker som sägs:) Jag är som du, smygsvär bakom buskarna:-)

Sofia sa...

Johanna: Ibland pratar han så förnuftigt och korrekt å andra sidan att jag börjar fundera på om han har någon hemlig inspirationskälla någonstans!

fröken blund: Åh... Tack för tips, ska suga på karamellen!

Fröken Gredelin: Haha! INGENTING passerar tydligen obemärkt, det är ett som är säkert!