söndag 27 maj 2012

Att ha eller att inte ha, det är frågan.

En litet (lyx-)problem med att flytta till helt nytt är att plötsligt ser ens gamla möbler mer än lovligt tilltufsade och dassiga ut. Hur ställer man in en deppig gammal tv-bänk från ikea, som redan från början var en nödlösning, i det där nya gnistrande vardagsrummet?
Vi har letat tv-bänk så ögonen blöder i alla väderstreck. Det EXISTERAR inte en snygg tv-möbel i världen. I kid you not.

Men skänkar finns. Och nu kommer ett tips till den entreprenör som känner sig träffad: gör en tv-möbel som ser ut så här så ska jag köpa en till varje rum:
Så hett eftertraktad att någon typ av nobelpris kommer att instiftas enbart för den som löser problemet har jag hört.

10 kommentarer:

Talsey sa...

Hade samma problem med att hitta en snygg tv-möbel tills jag insåg att platt-tvn vägde i princip ingenting och kunde stå på nästan vad som helst. Hej, alla snygga icke-tv-möbler.

Sofia sa...

Talsey: Åh, om det hade varit så enkelt. Vi har så mycket teknik med förstärkare och ljudsystem och spelkonsoller och fan och hans moster som man också vill stuva undan och slippa titta på. Annars hade jag tagit den på bilden utan att blinka!

Josefine sa...

Vi är också på jakt efter fin tv-möbel. Vill kräkas på vår ikea-bänk och sen yxa sönder den. Nej kanske inte så men jag är sjukt trött på den. Jag skulle vilja ha en sån här: http://www.brikolor.com/lark/1

Sofia sa...

Josefine: Den är jättefin ju! Jag vill yxa sönder en massa grejer. Det är UPPRÖRANDE vad mycket FULA tv-möbler det finns. Hur svårt kan det vara att göra en snygg?!

Hanna sa...

Samma sits och håller med.

Johanna sa...

Men den på bilden, sjukt fin. Men den funkar inte eller? Är ju annars helt perfekt.

Sofia sa...

Johanna: Tokigt fin. Men alla grejer som tekniknörderiet i denna familjen kräver får inte plats ju!

anna sa...

Hej!

Jag hittade din blogg av en slump när jag satt och letade efter tv bänk här efter nyår... Precis som du hatar jag tv bänkar och skulle älska att ha en möbel i stil med skänken från bolia eller något annat.

du har antagligen redan hittat nåt du gillar, annars kan jag tipsa om en jättefin tv bänk som jag tillslut har hittat. den är faktiskt riktigt vacker!

http://www.bluesuntree.co.uk/site/porter-tv-unit

om du köpt något annat eller hittat andra fina alternativ får du hemskt gärna tipsa mig om dem :)

God fortsättning!

/Anna

Sofia sa...

anna: Hej! Gud vilket meck det var med den där sjujäkla möbeln! Den du har hittat är jättefin! Nästan så man får gratulera! Eftersom vi har så mycket teknik som ska in i den så hade den tyvärr aldrig räckt varken i höjd eller djup men vi löste det hela med en skänk som vi borrade en massa hål i till höger och vänster. (den här: http://www.bolia.com/sv-se/catalog/sweden/bolia_se/vardagsrummet/sk%C3%A4nkar/04-038-01_189152.aspx)

Himla fint blev det även om jag i rannsakande stunder blir generad över hur mycket tid, energi och tankekraft jag lägger på SAKER. Oh, well...
Hoppas ni blir nöjda, den är jättefin!

Anonym sa...

Hejsan,

Var just på en sida som hade en tv-bänk som var rätt lik den du visar på bild. Inte så billig, men snygg var den.

http://www.furniturefarm.se/tv-bankar/96-solid-oak.html