torsdag 23 februari 2012

Yngsta tonåringen i stan.

Vi börjar morgonen med att bråka varpå Knappen surt lufsar in på toa, stänger dörren och LÅSER! I handen har han min telefon och efter ett ögonblick hörs "Boten Anna" med Basshunter där inifrån.
Knappen. 2,5 going on 14.

(Disclaimer. Toalåset går lätt att öppna utifrån och Basshunter har han hittat själv på youtube, det är ingenting som jag tillhandahåller. Några principer måste man ha.)

12 kommentarer:

Borgmästaren sa...

Visst är det kul när de har en egen vilja! Kul att se sitt eget beteende speglat i barnen. Kanske inte i det här fallet, men hemma hos oss är det mycket man känner igen sig i. Ibland mindre kul.

Sofia sa...

Borgmästaren: Nu när du säger det så har jag börjar gå in och sätta mig och djupandas i sovrummet när vi trotsbråkar som mest. Dock inte låsa eller lyssna på Basshunter. Men iallafall...

Nora sa...

Alltså våra ungars revolt och värsta trots - Boten Anna! Fina fina plutt! Kram!

Josefine sa...

hahahaha... åh herre gud! det är fantastiskt i text i alla fall. vet dock att trots inte är lika kul när man står mitt i stormen.

Sofia sa...

Nora: Boten Anna och Manboy. Gawd. Vad kommer sen liksom, när de RIKTIGA tonåren kommer?! Jag måste gå och lugna mig lite nu...

Josefine: Trotset... Vilken prövning det är! Man bara: Nä, du är BARN, inte envåldshärskare!

Anonym sa...

Hahaha! Basshunter... (!!??!). Hahahaha! Klockers!

Jag anar att främst A nu drabbas av bryderi och frossa...

Go Knappolainen go! Vi skall fasförskuta föräldrarnas världsbild du och Morbror tillsammans på sikt...

(.. vänta bara tills jag introducerar musikgiganter som Seanbanan, Günther featuring Samatha Fox, Markoolio eller varför inte "nyupptäckta" och snart ikoniserade och numer kult(-ur)personligheten Eddie Meduza.. (Kan man lära honom det sistnämnda på nordiskt grannspråk, kan M också få lite kulturell utsvävning..)

(Knappen är tydligen lite som min son, "tonåring redan före tonåren" uppenbarligen...)

;)

/lb

Kråksång sa...

Fast jag börjar undra om det inte rent av är tvärt om. Att man betedde sig som 2.5 när man va 14, inte tvärtom. Det sätter ju tonårsrevolten i nytt ljus- tonårstrots. En slags sista extrem småbarns renässans?

Sofia sa...

Lb: Vik hädan onda ande!! Seanbanan kommer ALDRIG innanför denna dörr!
Däremot har Knappen alldeles själv hittat gamla hockey-vm-låten från, när var det, -94? "H-O-C-K-E-Y-HOCKEY!"
Det är stort, på något vis.

Kråksång: Tonårstrotset. Undrar hur den kommer gå hem när det väl är dags: "Nu beter du dig EXAKT som när du var 2 1/2!" ÅH, jag kan riktigt höra mig själv Hahaha!

Rebecca sa...

fick mig att skratta högt. Så roligt!

Sofia sa...

Rebecca: :)

Pyrola sa...

Haha aaaaw! min lillasyster är lika gammal och beter sig ungefär likadant.

Sofia sa...

Pyrola: Hej! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta men om Basshunter visar sig vara inte bara en fas så måste vi ta oss ett allvarligt snack iallafall, jag och Knappen.