söndag 30 oktober 2011

Lördagsfint.

När jag blev ihop med A fick jag hans bästa kompis och dennes tjej på köpet. Och det är så fint att det känns som en present varje gång vi träffas. Extra bra blir det när A bjuder oss alla på hemlagad pizza med calabra salami och mynta och jag får sitta och lyssna på när de pratar och de säger så kloka saker och den känns rakt in i hjärtat, den där vänskapen.F ö rekommenderar jag alla att införskaffa en pizzasten. Dessvärre levereras den utan den talangfulla kocken A. En sån får man skaffa själv. (Rekommenderas också varmt.)

6 kommentarer:

Mathilda sa...

Jag har en super bra ide min fina svägerska! Jag tänkte att ni kan bjuda in oss på middag, mig o Kim! (jag gillar de här me o bestämma åt nån annan att bjuda in mig...) så kan min bror få göra sin storasyster gla...o så dödar vi några flugor på en gång genom att jag o Kim införskaffar oss barnvakt en afton o får lite break! Shit vilken bra ide!!

Flippa sa...

Vad spännande det lät med salami/mynta! Vad hade ni på? Ett måste att prova nästa hempizzakväll! :D

Johanna sa...

Nu har jag blivit tipsad om pizzasten två gånger på bara ett dygn. Verkar vara smart grej. Har dock just sålt av alla köksmaskinsgrejer som tar plats, för att få lite mer plats i skåpen, så undviker gärna att tipsas om nya ;)

Och vad fint med de där vännerna!

Sofia sa...

Mathilda: Sjukt bra idé! Ni är hjärtligt välkomna! Styr upp med A!

Flippa: Här är receptet! http://www.youtube.com/watch?v=RT4bMwr9iTc
Tokgott! På den ena hade A någon typ av rökt örtkalkon istället. Mildare men jättegott också!

Johanna: Pizzastenen är ju platt! Ligger mycket bra UNDER någonting annat och tar inte så mycket plats som man tror och vips! så var problemet löst!

motvalls sa...

Vi har en pizzasten men jag har inte fått in hur den ska användas, märker liksom ingen skillnad mot enbart plåt. Första användningen brände vi dessutom fast degen rejält i stenen så att den för evigt är brun-svart-fläckig. Nåja.

Den kalabresiska korven!!! Var köper vi sån i Stockholmstrakten?!? Jag blev som besatt av den i september när vi var i Tropea å skulle gärna äta igen!

Sofia sa...

motvalls: A hade köpt salamin på Ica Maxi i Nacka. Så det borde inte vara så svårt att nosa upp!
Dessutom säger han att pizzasten är bra för den blir jämnare varm och att man ska förvärma stenen, ha lite mjöl på innan degen, göra tunn botten på pizzan och våga låta den bli lite krispig i ugnen. Då blir det topp!
Vår sten har också blivit sådär fläckig. Jag skulle tro att de flesta blir det!
Mer hemmapizza till folket!