måndag 19 september 2011

Blocket-rage.

Allvarligt. Vad är det med blocket-människor som inte dyker upp/hör av sig?!
Om jag bestämt träff med en kompis och sen ångrar mig, skulle jag då skita i att höra av mig och när kompisen ringer på utsatt tid slött säga "Äh, jag kommer inte"? Nej, det skulle jag inte.
Varför är det okej att göra så mot folk man inte känner?!
Idioter. Ni förtjänar inte Knappens gamla skötbord iallafall.

12 kommentarer:

Josefine sa...

Ja, herre gud. Blocket alltså. Jag har i stort sett bara känt mig lurad via blocket. Jag har praktiskt taget gett bort alla mina grejer för att jag inte klarar av prutningar. Jag bara "ja, jag vill ha tvåtusen för bordet" och de "du 700 spänn" och jag "okej". Det är dock mitt eget fel. Men blocket-människor annars. De har noll respekt för vad man bestämt.

Fröken Blund sa...

Visst är det märkligt?

Sofia sa...

Josefine: Först tänker jag alltid "nämen vadå det är väl vanligt folk som vi som köper grejer från blocket?" Sen måste jag alltid omvärdera den tanken. Jag menar, hur stora är chanserna att man träffar på de få idioterna genom VARENDA annons man någonsin lagt in?!

fröken blund: Mycket.

Kevin sa...

Jag säger bara, Tradera.

Blocket is going down.

lisa lightning sa...

efter att ha tröttnat på Blocket lade jag nyligen upp grejer i en Bortskänkes-grupp på FB, vilket resulterade i sju dagars ombokningar med tjej som inte dök upp. gratis är inte bara gott, utan även fullt negligerbart, tydligen.

min svåger blev f.ö. mordhotad genom Blocket. han sålde en säng till en tant, men hon hade inte läst annonsen ordentligt (exkl. ribbotten). det var polisanmälningar hit och dildos-på-obekväma-ställen-din-bögjävel dit. nasty shit, Blocket...

röstar på Tradera eller på att ge saker till second hand-butiker.

Sofia sa...

Kevin: Är inte Tradera bara ytterligare ett syndens avgrundshål?

lisa lightning: Dildos?! Bögjävel?! Tant?! Jag blir rädd bara jag läser om det! Dårar.
Jag har gett bort en hel del men brukar trilla dit på blocket med saker jag inte orkar bära/köra iväg själv. Du röstar alltså också på Tradera. Är det verkligen idiot-safe?

lisa lightning sa...

Tradera är absolut inte idiotsäkert, men eftersom man slipper träffa köparen behöver man inte stå ut med någon närkamp. oftast går konflikterna där att lösa via snälla mail = the best way to go. Payson med betalningsgaranti är en bra problemlösare också ju.

Anonym sa...

Blocket går bort helt.

Fick min annons på Pappsens bil snodd rakt av, med bilder utanför min bostad och allt - men med nya kontaktuppgifter, 50% av priset och en sjuuuk jävel som svarade (!) på mail med en krystad story - undertecknad (!!) med Fadrens hela namn...

Byggde på att sno folk på transportkostnader... i någon grötig story...


Blockets säkerhetsavd tog förvisso bort fejkannonsen, men jag tog bort min också. Bilen såld - billigare - till kompis. Bra så.

Skänker hellre bort grejer, än att bli dissad av udda existenser eller hamna i prutdiskussioner på grejer som ändå är prissatta till 10% av inköpspris... det finns gränser...

//Lb

Jonna sa...

Jag befattar mig inte med Blocket och på Tradera köper jag bara någon gång emellanåt (regn- och vinterkläder till barnet brukar jag göra bra klipp på). Precis som andra här föredrar jag att skänka bort saker jag inte längre behöver, eller sälja dem via kontakter, för att slippa ha med potentiella köpare att göra. Just nu (sedan ganska lång tid för att vara korrekt) har jag dock ett Tvättbjörne-skötbord som jag är för snål för att skänka bort, några tips på hur man hittar en vettig köpare?

Sofia sa...

lisa lightning: Kanske borde kolla upp. Låter lagom skonsamt.

Lb: Den där historien om pappas bil är helt sanslös. Så. jävla. fräckt. Skulle gärna läst mailet du skickade till honom sen!

Jonna: Alla tips mottages tacksamt här med! Nu är skötbordet sålt och hämtat av vettiga människor men jag ska hålla mig borta från blocket från och med nu. That's it. Om någon behöver ett skötbord så ska jag dirigera dem till dig.

PappaBand sa...

Har sålt en hel del grejor på Blocket. Allt ifrån babyprylar som inte längre behövs till möbler och en bil. Det mest har gått förvånande smärtfritt. De som jag har jag svårt för att gilla är de som åkt lång väg för en pryl för 300 kronor och när de står i hallen säger "tar du 150?" och när de får nej helt sonika vänder och går. Bensinkostnaden för färden är oftast större..

Sofia sa...

PappaBand: Otroligt konstigt. Ibland blir jag helt förtvivlad på folk, vill slita mitt hår och bara "Varför?! Varför?!". Blocket är inte bra för den psykiska hälsan, jag blir för nervös/arg/frustrerad/allt!