onsdag 17 augusti 2011

Paus.

När jag, efter Knappen, plötsligt för första gången i livet drabbas av pms och grinar över fiskpinnar och bananflugor så tittar A förstående på mig och säger: "Ska inte du åka och få massage, hörru?"
Så jag åker hit och får massage i ett svagt upplyst rum av en liten asiatisk man som ljudlöst klättrar över mig på bänken. Det är mörkt och stilla och på golvet under mitt ansikte står ett värmeljus och en glasskål full av vatten, blad och blommor. Det doftar citrongräs om den olja jag valt och den där ömmande axeln arbetas äntligen mjuk till musik så försiktig att den knappt hörs.
Efteråt sitter jag i en sandbrun enkel soffa, med nytvättat flygigt eukalyptusdoftande hår, får te i liten kopp och melon på silverbricka medans min hand knådas genom en varm, våt handduk. Utanför; strandpromenaden, bryggan, fjärden, segelbåtarna, kvällen.
25 minuter från Slussen med Saltsjöbanan. Så nära är det, folket. Thann Sanctuary.
Sanctuary... precis vad det är.

4 kommentarer:

Johanna sa...

Men å vilket fantastiskt sätt att bota pms. Hatar pms med än allt annat, förstår inte vad som händer med mig.

Sofia sa...

Johanna: Jag är som sagt pms-nybörjare. Innan Knappen fick jag huvudvärk dagen innan, men det var allt. Nu: världen rasar samman, ingenting funkar, jag är en utsugen orkeslös svamp i ett hav av meningslöshet. Och jag bara: eh va?

Mathilda sa...

Jag fick rysningar när jag läste om ditt besök...rysningar som skriker JAG VILL OCKSÅ!!! kunde riktigt känna hur jävla jävla skönt de där va. Hoppade direkt in på deras hemsida o fick ännu mer rysningar!! Herreguuud jag måste dit. Vilken behandling var de du hade? Tvättade dom ditt hår??
Min kropp gråter, jag måste dit! :-)

Sofia sa...

Mathilda: Klart du måste! Jag tror att jag fick medelhård Thann Aroma Massage som jag tror är helkropps egentligen men vi koncentrerade oss på rygg/axlar/nacke för att jag haft ont. Det var grymt. Nästa gång vill jag ta en lätt och bara slappna av och typ sova där.
Nä, han frågade om jag ville duscha först och jag kollade in i deras mattsvarta dusch med regnmunstycke och bara "JA!". Det var så jäkla bra!