söndag 17 april 2011

Verkstan presenterar pt.6:

Klänning #3, Pilotens hustru.


Provkörde på jobbet idag, det gick mycket bra. Allt går med lite röda strumpbyxor verkar det som. A påpekade ikväll att sen jag började sy har min klädstil förändrats lite. Till det bättre, sa han.
Den var ganska trött innan, det ska medges. Jag har haft goda intentioner, till och med förutsättningar men de där slitna jeansen som töjts nästan pyjamasbekväma har varit just ett lite för enkelt val. Hur som helst.
Kom hem och började stå i nästa nya aktivitet: poserandet. Jo, så är det nu när jag blivit syforumnörd och inte kan bärga mig tills jag får lägga upp det nya. Jag har svårt att göra detta när någon annan ser på och det ser jag som en måttstock på hur långt över hälsosamhetens gräns denna besatthet tagit sig. Den dag jag poserar ogenerat: stoppa mig.

Knappen ville vara med. Han kör lite mer på den glada stilen.


8 kommentarer:

Mathilda sa...

Vackert!
Vad duktig du är. De är en fantastisk modell på klänningen också. O alla dessa tyger du syr med blir man glad av. Färg!!! Yes!
Knappens helt otroligt underbara gapande leende....love it! Pussar från faster.

emster sa...

du är helt otrolig! tänker också börja sy nu!

Ms Stiffneck sa...

Jag-smäll-er-AV. Vilket tyyg!

Sofia sa...

Mathilda: Tack! Knappen kör loss, som han gör bäst! Kram

emster: heja emster! klart du ska sy! och tack för finaste komplimangen!

Stiffy: Jag bara: flygplan? Flygplan! Vi får se hur långt det går. Köpte just 5 meter prickigt rosa tyg på rea. Sen när bär jag prickigt och rosa?

ina sa...

åh vad inspiration du ger. färg och mönster är ju grejen. hur lär man sig att sy så fint du?

Sofia sa...

Hej ina! Tack snälla du, vad roligt att kunna inspirera!
Jag har precis börjat sy kläder och det behöver inte vara så svårt. Har du tillgång till en symaskin så är du på banan redan! Jag började med att sy fodral till kuddar och digitalkameran och såna småsaker. Funderade ut hur man skulle kunna göra och provade. Jag är medlem i världens bästa syforum: burdastyle.com. Där finns massor av inspiration, information om hur man går till väga och mönster att köpa och ladda ner gratis för alla svårighetsgrader. Det kan vara lite klurigt att lära sig alla termer eftersom allt är på engelska men efter en stund klarnar det och nu kan jag saker jag inte har en aning om vad det heter på svenska! Det kan verka svårt att läsa av mönster i början men med lite sunt förnuft och tålamod att läsa igenom beskrivningen ordentligt så går det bara bra.
På burdastyle finns ett gratis t-shirtmönster som heter Port Elizabeth som är jätteenkelt, ett bra ställe att börja!

Kulturkoftan sa...

Skitsnygg klänning!

Sofia sa...

Koftan: Tackar!