söndag 18 april 2010

Om äckel

Jag måste gnälla av mig. Häromdagen var vi och fikade på Svart Kaffe och där hände något som får mig att resa ragg på två röda. Jag beställer kaffe och mackor till oss och tjejen i kassan skriver upp vår beställning, fixar något med kylskåpet, knappar på kassaapparaten, trycker in beloppet på kortmaskinen, går bort och byter musik på ipoden medan jag slår in min kod och när jag sen ska gå och sätta mig så börjar hon göra våra mackor. Utan att tvätta händerna eller sätta på sig handskar. Jag kanske är petig men sånt där är inte okej. Jag tappar pepp och aptit och humör.
Jag vill ju bara ha ren mat. Är det svårt?
Sen i fredags har jag alltså dagdrömt om hur jag faktiskt slutar fega och ber om det. Jag stannar henne med pekfingret mot hennes underarm när hon går förbi, lutar huvudet lite lite snett bakåt och säger: "Ren mat, tack." Kanske avråder hon mig t.o.m någonting på menyn då. Precis som i Fight Club. Jag får vara Tyler Durden och servitrisen har redan en bleknande blåtira.

12 kommentarer:

k sa...

Uräckligt, ja. Vårt lokala sushiställe pysslade med samma slags beteende. Svara telefon, greja med kassaapparat, etc innan rullarna började fixas med. Blä. Jag fick alltid ont i magen när vi ändå beställde därifrån och det känns inte som inbillningssjuka... Har de inte gått någon utbildning i mathantering är det ju skräp att de får öppna ställen. Du skulle levt ut din dagdröm;)

Toril sa...

Mycket läskigt!
Vad hände med god handhygien?! Förstår dig---verkligen!

Sofia sa...

k: Å jag får också ALLTID ont i magen så fort jag får dålig vibb där jag är.
Och sushi också, som inte ens hettas upp så att man åtminstone kan låtsas att skiten kokas bort.
Huva!

Toril: Och det fånigaste är att handhygien borde ju vara a-kursen. Jag jobbade på fik och kunde inget alls innan jag började där men HUR SVÅRT VAR DET att själv komma på att sätta på sig handskar?!
Samma hände mig på ett annat ställe, ett som dessutom har köttdisk och säljer färskt kött, och då blev jag så störd att jag mailade restaurangchefen. Då fick jag en ursäkt (okej?) och en gratis lunch. Som om jag var sugen på att gå tillbaka dit och äta. Eh. Nej.

Fröken Blund sa...

Läskigt.
och det läskigaste av allt är att sånt där ser jag inte ens...skönt iofsg...men lite oroendeväckande oxå, för kassaapparater, ipods och kylskåp är ju inte direkt sterila...

LillaGrå sa...

Uäh. Tänker på när jag påbörjade en restaurangutbildning och vi gick igenom de rigorösa bestämmelser som faktiskt finns. Inga smycken, inte nagellack, hårnät, inte vistas i annan lokal med samma kläder som i köket osv. Hur ofta ser man sånt efterlevas i praktiken?
Så typiskt också att man är så mjäkig och önskar att man vågat säga ifrån. Men nästa gång kanske?

Sofia sa...

fröken blund: var glad att du inte ser det. så länge jag inte säger till så är det ju ändå bara till besvär. jag sitter där och äter och får psykosomatiskt ont i magen och blir arg. och, nä, man vill ju inte tänka på kortmaskinen, där ALLA är och fingrar.

LillaGrå: Förut var jag helt övertygad om att om man ville bli sjuk så gick man till McDonalds. Snabbmat=värst tänkte jag. Sen träffade jag A och han jobbade på McD när han var tonåring och berättade om deras rigorösa hälsokontroller. Efter det så är McD det absolut sista stället jag nojar för. Tvärtom så framstår många många andra som muggigare än någonsin.

Josefine sa...

Usch ja. Vi var på subway för nån vecka sen. Jag skulle ha tonfiskbaguette (äcklig var den) och M skulle ha bacon. Sen tog hon med samma äckliga baconhandskar (som hon verkligen GRÄVDE runt i baconet med) och körde ner händerna i salladen, gurkan, osten... Tappade aptiten. Hade lust att säga till men det blev bara "åh, tack så mycket.. här är pengarna!". Måste. Sluta. Mesa.

Sofia sa...

Miss Muffin: Mm. Mumma. Bacontonfiskslafsmacka.
Verkligen sluta mesa.

LillaGrå sa...

McDonalds. En vän skulle använda deras toalett men toasitsen saknades. Hon sade till och personalen hämtade den - från diskmaskinen! Så nu kan du noja för det stället också.

Sofia sa...

LillaGrå: Fan också. Aldrig ska man få vara lugn.

sa...

Säg till Sofia! Man betalar faktiskt för ren mat. Du har inte betalat för att få smuts från hennes fingrar, vad det nu är må vara för smuts. Örk!
Du sa väl till på Texas i Sickla, och det gick ju bra. Väl?
Jag upplever inte dig som någon som har rädd för att säga vad du tycker. Så säg till nästa gång! Luta huvudet lite lite bakåt och fråga henne vad som är grejen med smutsig mat.

Sofia sa...

Sammi: ÖRK!
Precis så ska jag säga. "Du. Vad är grejen med smutsig mat?" Det är skitbra ju.