torsdag 28 januari 2010

Om landetvinter och omvärderingar

Imorse hade allting drunknat i snön.

Två timmar tog det att först skotta fram bilarna, skotta parkeringen, köra loss Gubbkepsen ur gårdagens driva;


och efter det köra fast Prutten istället för att sen kämpa 45 minuter för att få loss den igen;

Nu kan våren komma. Det vore alldeles precis lagom.

Fika hos nya mammakompisen L. Det visar sig att Knappen kan sitta alldeles förträffligt bra:


Vilket leder mig in på ett ämne som Lilla Grå tar upp i sitt inlägg om varför vi/man/dom så gärna klär ut sina barn till djur ( alá lurvig björnoverall/mössa med öron och sånt) för att det är så gulligt.
Det händer att jag klär på Knappen min fåfänga, om man nu kan säga så. Tex har jag gjort det när det gäller barnstols-köpet. Jag vill (att han ska) ha en Tripp Trapp och den främsta anledningen till det, om jag ska vara helt ärlig, är för att den är snygg. Den ska stå mitt i vårt lilla hus, användas varje dag, synas hela tiden och jag vill att den ska vara fin att titta på också. En svart hade jag tänkt; funkar bra med våra svarta och röda pinnstolar. Vit dyna med svarta prickar åh va fint. 2tusen spänn. Får det väl vara värt. Har sålt in den till A också.
Så är vi hos L och hon har Ikeas standardstol som jag tvärsågat för att den är så ful. Och den är typ det bästa som hänt mig. Med eget bord. Knappen sitter som en prins med massa plats för grejer som inte kommer ramla ner i nån glipa mellan stol och bord och han kan fixa och dona och har bra stöd och den kommer funka med vårt klaffbords knasiga ben och jag vet inte allt som är bra med Ikeas fulstol för 179 pix.

Jag blir glad när sånt här händer. När jag tvingas omvärdera, inte bara ändra mig, utan också fundera över vad som fick mig att tycka som jag gjorde från början. Kanske var inte beslutsgrundandet så förkastligt egentligen, kanske är jag inte dålig mamma för att jag ville ha en snygg barnstol, men om jag en dag står där med Tripp Trapp ändå, då har jag åtminstone tagit varvet runt.

Hur det nu än är med den saken så är det jag som åker till Ikea i veckan. Knappen ska få sig ett alldeles eget högsäte. Som de stora killarna.

14 kommentarer:

jenny sa...

så var det här också. en limegrön tripptrapp på inköpslistan med fint klätt tyg som vaddering.
men efter att ha provat den så insåg vi att den inte var så värst praktisk, inte nu iaf när skruttan är 8mån...
så det blev en antilop här också.. med brickbord. kanon bra!

Sofia sa...

Jenny: Se där! Vatten på kvarn, härligt :)

Jonna sa...

Tripp Trappen kan ni köpa senare, när det extra bordet inte känns lika angeläget längre och när Knappen vill kunna klättra upp och ner själv (läs: när ni inte orkar hålla på och lyfta i och ur honom femton gånger per måltid). Det ger er lite tid att hitta en (mindre dyr) begagnad stol också :)
Hrönn fick sin Tripp Trapp när hon var ett och ett halvt och det kändes ganska lagom för oss. Innan dess körde vi också på IKEA's fulstol.

Samantha sa...

Vad fint han vinklar upp fötterna. För att hitta balansen liksom.

Och jag har alltid gillat idén med att sätta gamla klassiska gubbnamn på mina prylar. Så Gunnar känns rätt. Eller Hasse. Eller Otto.
Eller Arvid, då har han namnsdag på min födelsedag. Då kan han ju få smaka lite tårta och så.

Nej det här blev plötsligt jobbigt. Får fundera ordentligt på detta.

Sofia sa...

Jonna: Ja, jag tänkte mig någon sån variant kanske. Tripptrapp kommer säkert att segra förr eller senare. Det ligger i luften.

Sammi: Ja, man måste ju se till att hålla sig på rätt köl.

Annars är dubbelnamn inte så dumt. Bengt-Sven är en favorit. (lillebrors samlingsnamn på... i princip allt)

Mathilda sa...

Så här var det för oss (om nu det spelar nån roll...)
Antilop; super; lätt att torka, slänga in i badkaret för en fullständig tvätt efter kladdiga måltider. SOm första stol...

Seeeeen kom tripp trapp av svärmor, EFTERSOM Robin nu blivit så stor så satt han bra men vi upptäckte att hans ben hade ingen bra blodcirkulation för den hårda kanten + noll fotstöd, han skrek o gorma o hade väl 10 000 nålar i benen...stackar...här snackar vi DÅLIG MAMMA!!!
Tripp trapp stolen fick ta sin roll som ny familjemedlem, och den kom för att stanna. Nu har Ella den, väldigt snabbt lärde hon sig klättra upp/ner, och vi slapp lysten.
Så slutsats; antilop i början -ASBRA!!!
Tripptrapp- senare - as bra....
Så jäkla bra eller hur?!
men det e ju vi!

Samantha sa...

Mitt smeknamn i gymnasiet var (av nån anledning) Nils-Dennis. Förstår inte detta...

Stig-Helmer lägger sig fint på tungan, men namnet är redan taget av en stor hjälte.
Det är svårt detta.

LillaGrå sa...

Jag håller med de tidigare om att Antilop är bra till en början, men att man sedan vill ha något annat. Vi har en Tripp Trapp sedan I var liten och stolen hann inte ens till förrådet innan V skulle ha den = lååååång användningstid.
Nu när V är liten har jag dock varit lite avis på de som har den praktiska Antilop m bricka.
Så: TrippTrapp är snygg, praktisk när de är över ett år och faktiskt ekonomisk om man har den så länge som vi. Att den dessutom går att köpa och sälja beg. gör ju det ännu bättre. Köpte vår för trehundra med bygel och dynor...

Miss Muffin sa...

Vi fick en tripptrapp i julklapp men den står såklart bara oanvänd i köket. Vi borde bara få tummen ur och ställa om den så att den passar S:et. Det är en väldigt bra stol med tanke på att den funkar till 6-årsåldern men det dröjer ju innan det blir dags för Tintin att sitta i den. Däremot fick vi låna en bumbo-stol av några vänner. Så jäkla bra grej. Hon sitter i den uppe på bordet och är helt nöjd med att sitta och titta på när vi äter. Alla barnsaker är så dyra - tripptrappen är väl ganska tacksam för den blir säkert lättsåld. Men det bästa är när man kan låna saker av vänner. I synnerhet sådana där saker som bara fungerar i kanske några månader. Och ja! Jag väljer ju ut saker mycket efter att jag tycker att de är snygga som tripptrappen (samma med kläder - man(jag) är så medveten om vilka signaler vi skickar ut beroende på vad man tar på henne) men den är iofs en bra stol också. Bumbon kan man inte direkt beskylla för att vara snygg. Ser ut som potta.

Sofia sa...

Mathilda: ASBRA! Kom nu då!

Sammi: Nils-Dennis. Jag förstår inte heller. Döp den till Helmer, det är grymt.

Lillagrå: Ja, det verkar som att jag kommer få min tripp trapp tillslut iaf. Lite senare. (och jag kommer njuta och småle inombords i flera dagar. jag känner det redan :)

Miss Muffin: Bumbon! Vilken grej! L hade en sån med, men Knappen envisades med att sitta helt skevt hela tiden. Men den är sjukt smart!
Ja, jag inser ju när jag ser mig omkring att alla stora saker, typ säng, babysitter, skötbord är sånt vi fått eller lånat. Bra grej, att låna.
Jag vet inte varför stolen blev sån grej för mig, för precis som du säger, jag väljer också kläder till Knappen som jag tycker är snygga. Dessutom är jag farligt nära att bli genuspolis ibland. Har någon vision om att hans kläder på ett klädstreck inte ska avslöja hans kön. Vill inte va polis, bara att han ska vara barn framför kille/tjej.

Mathilda sa...

har han inte sagt att jag kommer på tisdag?!!!! Tjohoooooo

Sofia sa...

BRAAA!!!

Samantha sa...

Helmer it is!

Sofia sa...

Sammi: Closure. At last.